Pagina's

woensdag 30 mei 2012

Count your Blessings.

Een paar weken terug was het Moederdag (ik vertelde al dat ik wat achterloop met bloggen..). Ik luisterde naar het gegiebel van Druif die beneden een kopje thee zette (nou ja, ze liep mee terwijl Man dat deed) en kreeg mooie zelf gefabriceerde cadeautjes. Een gipsen voetafdruk van Druif die ze mooi geschilderd had en van Spruit een bloempotje met zijn handafdrukjes. Dank weer aan alle juffen en meesters, die hebben het er maar druk mee elke keer!

En hoewel ik uiteraard niet de moeder ben van Echtgenoot, had hij een verrassing geregeld. Aan het eind van de middag stonden spontaan mijn zusje en haar vriend op de stoep. Zogenaamd omdat ze in de buurt waren en een borrel kwamen halen. Altijd gezellig. En het werd nog veel gezelliger toen bleek dat Manlief dat had bekokstoofd, ze kwamen oppassen zodat wij met z'n tweetje uit eten konden!

Wat een feest, heerlijk samen uit eten. Bij Gusto, echt een aanrader voor wie in (de buurt van) Rotterdam woont. Waarschuwing, je bent wel verpest voor het leven, na een pizza van Gusto wil je nooít meer een diepvriesexemplaar. Misschien wel een beetje gek, om juist op Moederdag je bloedjes in de steek te laten, maar ook heerlijk om samen te genieten, uiteraard veel over de monsters te praten en te weten dat ze lekker in hun bedje liggen als je thuis komt. Bovendien doen we de kindjes er gróót plezier mee, tante en oom zijn zeer populair hier thuis.

Voor mijn eigen moeder maakte ik zelf ook iets. Mijn moeder, mama, is écht de allerliefste van de hele wereld. Een prachtige vrouw. Met benen waar ik jaloers op ben, een perzikhuidje en een prachtige bos glanzend grijs haar. Ik ken niemand die zó lief is, altijd voor anderen klaarstaat en nooit iets te veel is.
Mijn moeder is er één van het klassieke soort, ze zat thuis met thee en een koekje als je thuis kwam van school. Voor elke verjaardag naaide ze een nieuwe jurk voor je en altijd was er tijd om voor te lezen, te knutselen en te spelen.
Ze kookt zalig en je bent altijd welkom. Op één of andere manier krijgt ze het voor elkaar om steeds het huis spik en span te hebben, staat er altijd wat lekkers klaar, past ze natuurlijk even op de kleinkinderen en "oh kind, dan doe ik toch even die boodschappen voor je." Ze ruikt zo lekker en niks geeft me meer rust dan even een knuffel en m'n hoofd toch nog weer in haar nek verstoppen, ook al ben ik 30 jaar oud. Een moeder van goud. Van wie ik zielsveel houd en voor wie ik nooit terug kan doen wat ze allemaal voor mij (ons) gedaan heeft. Maar dan zegt ze; "dat hoeft ook helemaal niet, daar zijn moeders toch voor."

Zo'n moeder dus, míjn moeder. Die verdiende wel wat moois, in de traditie van Moederdag maakte ik het (gedeeltelijk) zelf. Ik kocht een kussenhoes en borduurde daar een tekst op.

Count your Blessings, iets wat mijn ouders ons altijd hebben meegegeven: Geniet! Kijk naar wat je hebt en geniet zo veel mogelijk. En in de Engelse versie extra mooi, de meisjesnaam van mij moeder is Blessing. Dus in dit geval is het grappig, we hebben letterlijk nogal wat Blessings in ons leven. :-)

Het mooie én heerlijke koeken hart is van Mjammie.

1 opmerking:

  1. Wat een verwennerij! Toch is het echt heerlijk om af en toe lekker met z'n tweetjes uit eten te gaan, hoef je je ook absoluut niet schuldig over te voelen!
    xoxox

    BeantwoordenVerwijderen