Pagina's

maandag 2 april 2012

Babydeken.

Hier vertelde ik al dat we een nieuw nepneefje hebben, Y. Voor zijn grote broer, S., maakte ik ruim twee jaar geleden een boxkleed. Eén van mijn eerste grote projecten op de naaimachine. Niet een hele ingewikkelde, maar voor mij destijds een hele uitdaging.


Erg leuk om te zien dat deze nu ook weer in de box ligt!

Voor Y. is er een ringsling in de maak, op verzoek van zijn mama. Bij grotere projecten vraag ik namelijk liever wat de ontvanger wenst, dan dat ik de plank missla en iemand in zijn maag zit met een ongewenst, zelfgemaakt cadeau. Toen mijn vriendin hier een paar maanden terug op bezoek was met S. en haar dikke buik stelde ik dus deze vraag aan haar, juist terwijl ik Spruit met een enkele beweging in mijn ringsling gooide. Ze zag dit en zei direct: "Doe mij er maar zo één!"

Omdat een ringsling niet geschikt is vanaf dag één, vond ik het leuk om bij het eerste bezoek iets anders mee te nemen. Op de muur van de babykamer maakte de vader deze prachtige schildering:


Ik maakte een lekker zacht dekentje die daar bij past. Voor in de wieg, kinderwagen of lekker op de bank of in de box. Dekentjes en omslagdoeken kun je bij die kleintjes nooit genoeg hebben.


Wat ik niet wist, maar wat erg goed uitkwam, is dat de gordijntjes van de babykamer van dezelfde kabouterstof is gemaakt!

1 opmerking: