Pagina's

zaterdag 7 april 2012

Tafeltent.

Het (letterlijk) grootste naaiproject tot nu toe. Er zitten aardig wat uurtjes in. De laatste uren werkte ik met verkrampte kaken en een zenuwachtige vlinder in mijn maag, om het maar op tijd af te krijgen. En nu sta ik er inderdaad niet om bekend dat ik altijd op tijd begin met wat-dan-ook, maar in dit geval had het er ook mee te maken dat het veel en véél meer tijd kost om een tafeltent in elkaar te zetten dan ik dacht. Gelukkig was het op tijd af en deden ze bij de post ook hun werk zonder vertragingen.

In opdracht, voor de dochter van een online-vriendin van mij. De kleine M. was op 1 april jarig (haha) en werd drie jaar, gefeliciteerd!


Work in progress, op de vloer van de woonkamer. Ik heb meubels moeten verschuiven om de stof helemaal uit te kunnen leggen.


En over de tafel, dan wordt het echt een tent. Nu heeft onze tafel een andere lengte, breedte én hoogte. Best lastig, want maar hopen dat de tent dan echt goed past. (wat zo is, gelukkig)


Aan de ene kant een deur met brievenbus. Ik heb hetzelfde huisnummer gekozen als hun echt huisnummer, wat toevallig nummer 1 is.
Aan de andere lange zijde een raam met bloembak en een appelboom. Aan de beide korte zijdes zit zo'n zelfde raam.


Zowel de bloemen als de appels zijn van vilt en kunnen er afgehaald worden, ze zijn vastgemaakt met klittenband.


Een hele klus, maar ik ben zelf erg blij met het resultaat. En gelukkig valt het goed in de smaak, ik kreeg van mijn vriendin gister een berichtje dat er deze week al heel mee gespeeld is. Zelfs kleine broer K. met wipstoel en al in de tent zat. :-)


12 opmerkingen:

 1. PRACHTIG !
  Zoiets moois heb ik nog nooit gezien!
  Heb je alle accessoires zelf uitgedacht ?
  Of zag je eerst ergens ook al zo'n mooi exemplaar?

  echt WAUW WAUW WAUW !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwh! KNap! En zo prachtig afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat is deze gaaf zeg! groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een werk maar ook wat een resultaat! Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fantastisch! Ik kan er inkomen dat het een enorm werk geweest is. Maar als de ontvangertjes enthousiast zijn, was dat het werk waarschijnlijk meer dan waard.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend gaaf! Dat wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tafeltent! Naai je die appelboom er zo op of doe je er nog vliesofix tussen voor het uitrafelen? Groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen