Pagina's

vrijdag 10 februari 2012

Keuken 2.0

In april 2008 zetten wij ons huis te koop. Een geweldige timing, de kredietcrisis was in Amerika al begonnen en kwam in de zomer van 2008 naar Nederland overwaaien. We hebben een aantal keer onderhandeld met potentiële kopers, maar óf we vonden het bod te laag, óf ze kregen de financiering niet rond. Maar een geluk bij een ongeluk, na een jaar kwamen we bij zinnen en wilden we het huis helemaal niet meer verkopen.

We stroopten onze mouwen op, keken de bank eens lief aan en gingen aan de slag in het onderhuis. Verbouwen met die hap!

Helemaal kaal gehaald, het leidingwerk werd gelukkig gedaan door een prof. Het storten van een nieuwe vloer overigens ook. En het stucwerk. En het plaatsen van grotere ramen. En het leggen van een Marmoleum vloer.


Deden we ook nog wat zelf? Ja hoor, al het schuren en schilderen. En het plaatsen van de keuken. De eettafel maakte ik zelf. De gordijnen op maat maken en ophangen. Klussen light, ook wel eens fijn.

Niet alles is goud wat er blinkt. Het kunnen ook stalen balken zijn die de vorige bewoners goud spoten. Wij zijn iets minder flamboyant en schuurden ze kaal en verfden ze zwart.


En dit is ons nieuwe kook-, eet-, borrel-, speel- en na-tafeldomein.
We genieten nog elke dag van deze fantastische ruimte. Groot, licht en gezellig. Heerlijk warm in de winter, heerlijk koel in de zomer.

2 opmerkingen:

  1. Wat een schitterend huis hebben jullie toch!
    Ook altijd heerlijk om te komen. Kus mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, jullie kunnen wel verbouwen zeg! Prachtig. En gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen