Pagina's

zondag 19 februari 2012

Gevonden schat.

Een paar weken terug liep ik de plaatselijke kringloopwinkel binnen. Ik was eigenlijk op zoek naar een ouderwets fietsstoeltje. Zo'n simpel buisframe, voor vóór op de fiets. Wij hebben namelijk een hele chique peuterschaal in de bakfiets, maar ehm.. ook al is Spruit nog lang geen peuter, daar past hij eigenlijk niet meer in. Hij ligt er meer óp, dan in. Maar om hem nou op het bankje te laten zitten met enkel een riempje om, daar is hij toch nog echt te klein voor. Dus zijn we op zoek naar een andere oplossing.

Het aanbod van fietsstoeltjes was niet zoveel soeps, maar ik vond wel dit geweldige poppenhuis!Het is in hele goede staat, alleen het hekje van het balkon ontbreekt. Het etiket van de fabrikant zit er ook nog op: OKWA. Dat staat voor de firma Okkerse uit Waddinxveen. Eén van de weinige Nederlandse speelgoedfabrikanten, die poppenhuizen maakte. Oorspronkelijk van hout en vanaf de jaren '70 bedrukt hardboard, zoals dit exemplaar.

Dat is ook te zien aan de prachtige prints! Ik mag er af en toe ook mee spelen van Druif, dan pakken we de playmobil en zijn wel een tijdje zoet. :-)

11 opmerkingen:

 1. Wat een mooie vondst. Hier is nu eindelijk ook een kringloopwinkel geopend in het dorp. En nog wel op 500 meter van mijn huis. Ik heb mijn eerste aankoop al gedaan. Een leuk knutselboekje. Veel plezier van je poppenhuis :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat mooi!! Ideaal voor de playmobile inderdaad...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoiets kan je inderdaad niet laten liggen!
  Geniet ervan om mee te spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig gewoon, k zou t ook meenemen ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig poppenhuis! Veel speelplezier :)
  Heb je nu al een stoeltje voor in de bakfiets? Ik heb voor mijn jongste een tijdlang een bobike zitje gebruikt (die voor voor op de fiets), vastgeschroefd op het bankje in de bakfiets zat ze er prima & veilig in!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof! De kringloop is een winkel waar ikzelf uren kan in vertoeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw! Dat is inderdaad een echte schat! Veel speelplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een mooi huisje! Goed voor heel veel speelplezier! leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. waauw! Wij hadden vroeger ook zo één, ander model maar verder wel hetzelfde. Zelfde trappetje en vloeren enzo! Zal mij moeder eens vragen wat ze er mee heeft gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen