Pagina's

donderdag 15 september 2011

Urban Knitting.

Via By MiekK kwam ik terecht op de blog van Simone van Olst. Een beeldend kunstenares die o.a. breit voor het goede doel. Hier een uitleg die ik van haar site Morslevend heb geplukt:

Urban Knitting is een soort breigraffiti maar dan niet strafbaar maar heel vrolijk. We beginnen met lantaarnpalen, fietsrekken en bomen in het Morsdistrict en in september pakken we samen met alle Leidenaren de hele Aalmarktbrug is. Van het hele project vanuit het Morsdistrict naar de stad worden foto's gemaakt, deze willen we bundelen in een boek en deze uitgeven en verkopen om geld in te zamelen voor het Glazen Huis die in december op de Beestenmarkt van Leiden staat.

Een vrolijk en mooi initiatief! En al ben ik geen Leidenaar, ik heb toch mijn (kleine) steentje bijgedragen. Een sliert van twee meter deed ik gister op de bus. En dat terwijl er zo'n driehonderd meter nodig is, om de brug helemaal in te pakken! Als je mee wilt doen, 24 september moet de brug ingepakt zijn, tot die tijd kun je nog breisels( of haaksels!) insturen.Helaas kan ik zelf niet aanwezig zijn bij de opening, maar ik ben erg benieuwd naar de foto's!

2 opmerkingen:

  1. Een mooi initiatief! Fijn dat je er aan mee werkt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hoi, ik kwam vandaag via ik blog. jij blog. op je blog terecht en zit een beetje 'rond te neuzen', leuk om dit stukje te lezen! Ik brei (haak) nl ook mee met Simone, nu ook weer voor 10 februari. Doe je weer mee? groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen