Pagina's

vrijdag 27 april 2012

Moois van (groot)moeder.

Eerder liet ik al een heel zoet vestje zien, wat mijn moeder gebreid heeft. Breien doet ze eigenlijk niet zo veel, volgens mij alleen als er een kleinkind op komst is. :-) Wel zit ze vaak achter de naaimachine, daar is ze ook een stuk beter in dan ik ben. Haar eindresultaat is altijd zo netjes en mooi afgewerkt, ik ben iets eh.. nonchalanter. Afgelopen tijd was ze bezig voor Druif, met dit schattige jurkje als resultaat. Een zacht tricot stofje met sterretjes, een kanten randje onderaan en hartjes als knoopjes, Druif is er weg van!

woensdag 25 april 2012

Double the trouble, twice the fun.

Twee weken terug werden F. en J. alweer drie jaar, hoera!! Twee heerlijke ondeugende en grappige meisjes, die samen met hun grote broer (die net een jaar ouder is..) hun ouders lekker bezig houden. :-)
Ze slapen samen op één kamer, sinds kort in grote bedden, want het zijn nu echt geen dreumesjes meer. Op de wand van hun slaapkamer zit dit vrolijke behang.


Er waren nog wat restjes over en die kreeg ik, heel lief, bij een vorig bezoek mee naar huis, omdat de kamer van Druif in dezelfde kleurstelling is. Ik nam de koker mee, zette hem in mijn werkkamer en kwam er vervolgens nooit meer aan toe om er iets mee te doen. Herkenbaar?

Met de verjaardag van de beide grietjes in aantocht kwam het behang weer onder mijn aandacht en maakte ik deze vrolijke slinger. Voor de verjaardag zelf, of ter decoratie op hun grote-meiden-kamer, dat mogen ze zelf (ahem.. of papa en mama) bedenken.


dinsdag 10 april 2012

Post.

Aangezien de tafeltent een cadeau was van de papa en mama van M., moest ik zelf ook nog een cadeautje verzinnen voor de kleine meid. Ik besloot een kleine aanvulling op de tent te maken, en fabriceerde van vilt een paar enveloppen, zodat er af en toe ook post in de brievenbus valt.


Oh ja, ik kreeg naar aanleiding van mijn tafeltent veel enthousiaste reacties, bedankt, heel leuk om te lezen! Een vraag die vaker voorbij kwam, was "heb je dat zelf verzonnen?". Het antwoord is nee, ik deed hier veel inspiratie op, die dame kan nog véél mooiere tenten maken!

zaterdag 7 april 2012

Tafeltent.

Het (letterlijk) grootste naaiproject tot nu toe. Er zitten aardig wat uurtjes in. De laatste uren werkte ik met verkrampte kaken en een zenuwachtige vlinder in mijn maag, om het maar op tijd af te krijgen. En nu sta ik er inderdaad niet om bekend dat ik altijd op tijd begin met wat-dan-ook, maar in dit geval had het er ook mee te maken dat het veel en véél meer tijd kost om een tafeltent in elkaar te zetten dan ik dacht. Gelukkig was het op tijd af en deden ze bij de post ook hun werk zonder vertragingen.

In opdracht, voor de dochter van een online-vriendin van mij. De kleine M. was op 1 april jarig (haha) en werd drie jaar, gefeliciteerd!


Work in progress, op de vloer van de woonkamer. Ik heb meubels moeten verschuiven om de stof helemaal uit te kunnen leggen.


En over de tafel, dan wordt het echt een tent. Nu heeft onze tafel een andere lengte, breedte én hoogte. Best lastig, want maar hopen dat de tent dan echt goed past. (wat zo is, gelukkig)


Aan de ene kant een deur met brievenbus. Ik heb hetzelfde huisnummer gekozen als hun echt huisnummer, wat toevallig nummer 1 is.
Aan de andere lange zijde een raam met bloembak en een appelboom. Aan de beide korte zijdes zit zo'n zelfde raam.


Zowel de bloemen als de appels zijn van vilt en kunnen er afgehaald worden, ze zijn vastgemaakt met klittenband.


Een hele klus, maar ik ben zelf erg blij met het resultaat. En gelukkig valt het goed in de smaak, ik kreeg van mijn vriendin gister een berichtje dat er deze week al heel mee gespeeld is. Zelfs kleine broer K. met wipstoel en al in de tent zat. :-)


woensdag 4 april 2012

Pasen.

Ik heb niet zoveel met Pasen. Hoewel ik uit een katholieke familie kom, moet ik eerlijk gezegd elk jaar weer even opzoeken wat het nou precies inhoudt, Pasen. Verder is het voor mij een excuus voor een nóg uitgebreider ontbijt dan anders op zondag en soms een heerlijk diner bij mijn ouders. Wat altijd een goed idee is, want mijn moeder kan ontzéttend goed koken. En ook al wonen mijn ouders niet meer in mijn ouderlijke huis, bij hun voelt het toch altijd nog als "thuis" naast ons eigen (t)huis.

Paasdecoratie kwam er de afgelopen jaren ook niet echt van. Maar nu Druif op school meer meekrijgt van de feestdagen en het thuis ook al een paar keer over Pasen, de paashaas en paaseieren had gehad, kreeg ik ook de kriebels. Dus haalden Druif en ik dit weekend mooie kronkeltakken en versierden deze.Ik ben aangenaam verrast door het resultaat, vrolijk en fris, helemaal lente-achtig!

maandag 2 april 2012

Babydeken.

Hier vertelde ik al dat we een nieuw nepneefje hebben, Y. Voor zijn grote broer, S., maakte ik ruim twee jaar geleden een boxkleed. Eén van mijn eerste grote projecten op de naaimachine. Niet een hele ingewikkelde, maar voor mij destijds een hele uitdaging.


Erg leuk om te zien dat deze nu ook weer in de box ligt!

Voor Y. is er een ringsling in de maak, op verzoek van zijn mama. Bij grotere projecten vraag ik namelijk liever wat de ontvanger wenst, dan dat ik de plank missla en iemand in zijn maag zit met een ongewenst, zelfgemaakt cadeau. Toen mijn vriendin hier een paar maanden terug op bezoek was met S. en haar dikke buik stelde ik dus deze vraag aan haar, juist terwijl ik Spruit met een enkele beweging in mijn ringsling gooide. Ze zag dit en zei direct: "Doe mij er maar zo één!"

Omdat een ringsling niet geschikt is vanaf dag één, vond ik het leuk om bij het eerste bezoek iets anders mee te nemen. Op de muur van de babykamer maakte de vader deze prachtige schildering:


Ik maakte een lekker zacht dekentje die daar bij past. Voor in de wieg, kinderwagen of lekker op de bank of in de box. Dekentjes en omslagdoeken kun je bij die kleintjes nooit genoeg hebben.


Wat ik niet wist, maar wat erg goed uitkwam, is dat de gordijntjes van de babykamer van dezelfde kabouterstof is gemaakt!