Pagina's

woensdag 27 juli 2011

Stoere shirts.

Spruit groeit, en hard ook. Van de week waren we weer op het consultatiebureau en hij steekt met kop en schouders boven de groeicurve uit. Nu had ik al niet zo veel kleertjes voor hem, aangezien Druif overduidelijk een meisje is. Ik had nooit veel met roze, maar die kleur is sinds haar geboorte sterk vertegenwoordigt hier in huis. Ik probeer haar nog wel eens in een stoere spijkerbroek te hijsen, maar zelf geeft ze duidelijk de voorkeur aan jurkjes. En roze jurkjes zijn het helemaal.

Maar goed, Spruit dus. Hij ging alweer over naar het volgende maatje . (2 maanden oud en 62 is te klein, ook de broeken..) Online kwam ik leuke kleertjes tegen, maar toch ook best prijzig. Niet heel duur, maar ja, als je bedenkt dat hij het maar een paar keer draagt, toch zonde. Dus kocht ik basic shirts en ging zelf aan de slag. Met dit resultaat:



Met flockfolie heb ik de ster gemaakt. De walvis is van een restje stof, verstevigd met strijkkatoen en opgestikt. Niet slecht toch, voor twee shirts van (in totaal) 8,-!

maandag 25 juli 2011

Labeldoekje.

Op zoek naar een leuk idee voor een kraamcadeautje kwam ik deze mooie tutorial tegen voor een labeldoekje. Nadat ik er twee gemaakt had voor twee vriendinnen die elk moment (bijvoorbeeld nu..) kunnen bevallen, bedacht ik me "oh ja, ik heb zelf ook een baby". :-) Dus heb ik er nog één gemaakt, voor Spruit. Nu met andere stofjes, zodat het mooi bij het boxkleed past.


Voor de achterkant heb ik een hydrofielluier gebruikt, lekker zacht.

maandag 18 juli 2011

Swanmarket.

Gister was ik op (naar?) Swanmarket in Rotterdam. Ja, het was nat, maar tussen de buien door heerlijk langs de kramen gestruind, mooie dingen gezien én gekocht, een lekkere brownie gegeten en bijgekletst met m'n zusje!

Erg grappig ook om mensen "live" te zien, die ik tot nu alleen digitaal ken. Zoals HandMadeByMo, die onder andere hele leuke lampjes had hangen.


En Elle Aime, die een kleine winkel heeft in het Rotabs Stylecenter (waar Swanmarket plaatsvindt). Heerlijk rondsnuffelen daar! Mooie sieraden, buttons, kaarten en nog véél meer. Bovendien komen er ook leuke workshops aan.


Mijn zusje kocht een breipakket bij Sas Knits It Again. Ook een adresje waar ik zeker nog een keer kom. Wat een leuk mens! En ze heeft hele mooie wol liggen.

En dit is mijn oogst van de dag.



De volgende keer ga ik zeker weer, met een iets ruimer budget!

maandag 4 juli 2011

Kwartet!

Ik ben verzot op naaien, heb voor Spruit een dekentje gemaakt en daardoor het breien herontdekt, kreeg van mijn zus een Zpagetti-pakket en ben daardoor verslingerd geraakt aan haken en nu... zag ik een borduurblad in de winkel met onderstaande foto:


Inmiddels wacht ik vol ongeduld tot mijn bestelling van borduurgaren binnenkomt, zodat ik aan de slag kan met dat súperleuke patroon voor het poefje!