Pagina's

dinsdag 25 oktober 2011

Simpel en snel.

Met enige schroom, maar nog wel zonder hoofd, presenteer ik u mijzelf. Het gaat om de kleding uiteraard. Eerst wilde ik ze fotograferen aan-de-hanger, maar dat kwam niet uit de verf. Dan zijn het meer lapjes stof. Hele mooie lapjes stof, dat wel, maar het idee is natuurlijk dat je ziet wat ik er mee gedaan heb. Anderhalve avond werk, met als resultaat een rokje en een jurkje.

Dus hier ben ik, in zeer professionele modellenposes. Wat je niet ziet is de grote grijns, omdat het erg grappig is om bezig te zijn met omkleden en een zelfontspanner. Een aanrader voor een duffe zondagmiddag. :-)


Het rokje, veel simpeler kan het niet.


Het jurkje, met aangeknipte mouwen en elastiek in de taille.

Twee voorbeelden van simpele patronen die een goede "look" krijgen door de mooie stoffen. 

zondag 23 oktober 2011

Stoere shirts - the sequel.

Al eerder vertelde ik hier dat Spruit zo lekker door groeit. Tja, dan doen babietjes. En Spruit is er goed in. Met vier maanden was hij even zwaar als zijn zus met één jaar was. (ja, dat leest u goed) Nu is Druif een petit dametje met hier en daar een verdwaald Chinees gen (mijn kant) en Spruit een echte Hollandse jongen (manlief's kant), dus het geeft allemaal niks, maar het is erg grappig om het verschil te zien. En dus ook in kledingmaat. Spruit draagt inmiddels maat 74 en zelfs al stiekem af en toe maat 80.

Omdat het geld niet op onze rug groeit én omdat het leuk is, versierde ik nog twee mooie shirts voor hem. De "kale" shirts kocht ik bij Kleertjes.com, hun basics zijn erg fijn. Na wat plak- en knipwerk is dit resultaat:



En nu lijkt het net of ik geen ronde cirkel kan knippen. Dat is niet waar, ik kan alleen geen ronde cirkel fotograferen, blijkbaar..

zaterdag 22 oktober 2011

Kraamcadeau's.

Voor een lief, klein meisje maakte ik dit slabbetje. Ideaal als kraamcadeau-per-post, want past makkelijk in een envelop.


Voor een ander klein meisje maakte ik, op bestelling, deze naamslinger.

zondag 16 oktober 2011

Peuterpraat 2.

Weer een paar mooie uitspraken en acties van onze kleine kletskous.

Druif deelt de mensheid op in drie categoriën; baby's, kindjes en mensen.
"mama, als Spruit een kindje wordt, moet je dan weer naar het ziekenhuis?"

"Als ik later een baby krijg, dan worden jullie opa en oma."
Na een trotse bevestiging van mij en man vervolgt ze:
"En dan worden opa en oma, papa en mama." Blijkbaar moeten alle rollen goed verdeeld worden. :-)

"Gaan we nu naar het statiebureau" Klinkt ineens heel onvriendelijk. :-)

Druif stelt zich voor; ze schudt een handje en zegt "aangedaan".

Als ik de eitjes in de pan doe: "mama, doe je wel een beetje voorzichtig bij dat vuur".

Klein monstertje; als ik voor de zoveelste keer tegen Druif zeg dat ze niet met volle mond mag praten of zingen, gaat ze héél hard neuriën. Tja, niks van te zeggen, de mond is dicht...

Sinds drie maanden is Druif zindelijk, maar soms vergeet ze dat een beetje. Als ze nét te laat is en letterlijk naat de pot piest, hoor ik eerst een oprecht verontwaardigt "nouhou" en staat ze vervolgens mopperend te wachten tot één van ons komt dweilen: "stomme plas, waarom kom je nou eerder".


woensdag 12 oktober 2011

HEMA en het DKIZO-syndroom.

Hebben jullie dat ook, het DKIZO-syndroom? Ik heb er regelmatig last van. En toen ik laatst in de Hema liep had ik het in een zeer erge vorm. Kijk dan wat leuk!

Voor bij Spruit op zijn kamer:


Voor bij Druif op haar kamer:


En dan denk ik: Dat Kan Ik Zelf Ook. Voila; het DKIZO-syndroom!

En waarschijnlijk kan ik dat zelf ook. Kunnen als in de zin van, ik heb de vaardigheden om dit na te maken te gebruiken als inspiratie. Maar heel eerlijk; als ik alles nog moet maken waarbij ik heb gedacht "DKIZO", dan moet ik per direct mijn baan opzeggen, full time achter de naaimachine gaan zitten en ongeveer 132 jaar oud worden. En aangezien dat laatste niet waarschijnlijk is (het eerste trouwens ook niet), heb ik mezelf getrakteerd. Van deze dacht ik namelijk ook "DKIZO". En vervolgens dacht ik "ja dahag, ik kan het ook gewoon kopen". En dat deed ik, dus heb ik nu ovenwanten waar ik heel blij van word!




Het liefst had ik er ook dat hele leuke keukenschortje bij gekocht, maar ik gebruik eigenlijk nooit een keukenschort. Of is dat omdat ik niet zo'n superschattig schortje heb....

maandag 10 oktober 2011

Leuke link.

Ik heb zoveel blog-ideetjes, maar kom er gewoon niet toe. Misschien vanavond.. Of anders morgen.. Nou ja, heb geduld, er komt heus wel weer een nieuw bericht. :-)

In de tussentijd, kijk eens bij deze blog, van Mimi's Prutsedingetjes. Ze heeft een erg leuke give-away!

dinsdag 4 oktober 2011

Lieve Paulien,

laat je je nog een zien? :-)

Je hebt de giveaway gewonnen, als je de adresgegevens naar annabel-schrijft [@] live . nl stuurt, kan ik de rozet opsturen. Mocht je aan het eind van deze week nog niet gereageerd hebben, dan ga ik er iemand anders blij mee maken.